+36 1 433 0000  H - P 8:30 - 16:30  intherm@intherm.hu
 
Honeywell Evohome fűtés automatizálási rendszer Honeywell Evohome fűtés automatizálási rendszer
0 hozzászólás

Honeywell Evohome fűtés automatizálás

A gyorsan megtérülő fűtés automatizálási rendszer.

A Honeywell Evohome a népszerű és korszerű termékcsalád, amivel automatizálhatja otthona fűtését és akár 40%-os* megtakarítást is elérhet fűtésszámlájában, webáruházunkban elérhető.

Hogyan működik - a zónák

Azt a szobát fűtse amit használ, és csak akkor, amikor használja. Ez sokkal takarékosabb és hatékonyabb, mint hogy az egész házat állandóan ugyanarra a hőfokra fűtse fel. A hálószoba fűtése napközben tiszta energiapazarlás és pénzkidobás. Akkor érdemes fűteni a nappalit amikor filmet néz, az ebédlőt amíg a család reggelizik. Akkor kezdje fűteni a hálószobát, amikor eljött a lefekvés ideje. Azt gondolhatja, hogy ez bonyolult és csak milliomosok házaiban lehet megvalósítani. A valóság azonban az, hogy egyszerű létrehozni több fűtési zónát, igazodva az Ön családjának életviteléhez.

Honeywell Evohome fűtés automatizálási rendszer

Különböző zónák, különböző időpontokban, különböző hőmérsékleten.

A zónákat – vagyis a lakóhelyiségeket – ki tudja „kapcsolni” amikor nincsenek használatban. A lámpáit is lekapcsolja, ha kimegy a szobából – hasonló módon tudja vezérelni a fűtést is. A Honeywell Evohome segít Önnek ebben. Állítsa be a hőmérsékletet otthona minden helyiségére, vezérelje a fűtést és meleg víz készítést a család életritmusának megfelelően.

Hogyan használja - a vezérlés

A Honeywell Evohome otthona fűtésének egy új módját teszi lehetővé, így az Ön családja kényelmesen él és még pénzt is spórol.

Mindig Ön irányít!

Az Evohome lelke egy vezeték nélküli, színes, érintőképernyős központi vezérlő, amely lakása fűtésének minden jellemzőjét képes szabályozni. Ez a szabályozó alaphelyzetben egy fali vagy asztali állványon tartva töltődik, kézben tartva pedig bárhol használható lakásban. A radiátorokra szerelt intelligens termosztátokkal vezeték nélküli (wifi) kapcsolattal tartja a kapcsolatot. Az irányító egység küldi a vezérlő jeleket, az intelligens termosztátok pedig folyamatosan „jelentik” a hőmérsékleti adatokat a központnak.

A központi egységen egyetlen pillantással átláthatja minden zóna – vagyis helyiség – hőmérsékletét. Gombnyomásra tudja csökkenteni  az energiafogyasztást a „gazdaságos” vagy „távollét” gombok használatával. Egyszerűen készíthet magának szabályozási funkciókat ha például gyakran dolgozik otthon vagy sokszor néz filmet késő este. A Honeywell Evohome technológiáját az Ön családjának igényeire szabták!

Intelligens fűtésszabályozás

Az Evohome rendszer intelligens is. Megtanulja meddig tart a felfűtés és figyelembe veszi, ha például nyitva hagyja az ablakot.  De a komfort kézben tartása nem áll meg itt. Láthatja és pontosan állíthatja, milyen hőmérsékletet szeretne otthona bármely helyiségében. Ha nincs otthon, akkor is vezérelheti tabletre vagy mobilra letölthető alkalmazással (app). A Honeywell Evohome biztosítja azt, hogy lakása fűtéséről és meleg víz állapotáról mindig képben legyen.

Amikor otthon van, jól akarja érezni magát. Nem hideget akar, nem meleget, hanem kellemes hőmérsékletet. A Honeywell Evohome pontosan akkor fogja bekapcsolni a kazánt a fűtéshez vagy meleg víz készítéséhez, amikor az szükséges – nem máskor. Spóroljon energiát és pénzt a hatékonyabb vezérlés által! Egy házban a felhasznált energia 82%-a megy el fűtésre és meleg víz készítésre. A gázszámla csökkentése a szobánkénti vezérléssel komfortos és hatékony. Lecserélve az egyszerű termosztátot Honeywell Evohome rendszerre akár 40%* megtakarítás is elérhető.

Az Energiatakarékossági Kutató Intézet (Energy Saving Research Unit, Strathclyde University 2013 & TACMA 2013) kutatást végzett a vezérléssel elérhető megtakarításról. Az energiafelhasználást egy háromszobás, kétszintes házban, Nagy Britanniában mérték, modellezve egy négytagú család életét. A kutatás során összehasonlították egy Honeywell Evohome zónás rendszert a javasolt beállításokkal egy egyszerű, nem programozható szobatermosztátos vezérléssel, radiátor termosztátok nélkül. Az eredmény meglepő volt: a meglévő vezérléstől, a környezettől és az életstílustól függően akár 40% megtakarítást is el tudtak érni!

Miből áll a Honeywell Evohome automatizálási rendszer?

Tudjuk, hogy minden ház különböző. Ezért az Ewohome a termékcsaládból ki tudja választani az Ön otthonának tökéletesen megfelelő eszközöket. A rendszer így kifogástalanul illeszthető minden ingatlanhoz, és bármilyen meglévő vizes fűtési rendszerre csatlakoztathatók.

Miből áll a Honeywell Evohome automatizálási rendszer?

A Honeywell Evohome termékcsalád tagjai megvásárolhatók webáruházunkban

A radiátor termosztátok felszerelhetők a legtöbb radiátorra. A kazánok egy - szintén a Honeywell Evohome által vezérelt - modulon keresztül működtethetők. Akkor is van megoldás, ha kombi kazánja van, amely a meleg vizet is készíti és fűt is. Padlófűtéshez egy külön vezérlő rész van, ennek használatánál a szobákba hőmérséklet érzékelőket kell elhelyezni. Mivel a rendszer vezeték nélküli, a felszerelést és üzemeltetést bontás és helyreállítás nélkül lehet lebonyolítani.

Nézzünk példákat, mi szükséges egy-egy fűtési rendszerhez:

    Házközponti fűtéses lakás, 6 helyiség 7 db radiátorral Kombi kazános lakás, 6 helyiség 8 db radiátorral Gázkazános ház, 3 helyiség 4 db radiátorral, 3 helyiség padlófűtéssel, meleg víz tároló
ATC928 wifi központi egység ATC928 wifi központi egység 1 db 1 db 1 db
ATF800 asztali tartóATF600 fali tartó ATF800 asztali vagy ATF600 fali tartó 1 db 1 db 1 db
hr92ee HR92EE radiátortermosztát 7 db 8 db 4 db
bdr91 nl01cohres BDR91 relé egység - 1 db 2 db
T87 helyiséghőmérséklet érzékelőDTS92 helyiséghőmérséklet érzékelő T87 vagy DTS92 helyiséghőmérséklet érzékelő - - 3 db
atf500 ATF500 használati meleg víz érzékelő - - 1 db
hce80ge51cohres HCE80 padlófűtés vezérlő - - 1 db

 

Mibe kerül egy komplett fűtésautomatizálás vezérlés?

Egy teljes Ewohome rendszer olcsóbb, mint egy átlagos magyar ház négyhavi fűtési számlája. A rendszer teljes költsége a korábbi rendszer hatékonyságától függően 1-3 év alatt térülhet meg.

Az Evohome rendszer legfontosabb jellemzői:

Kezelhető zónák száma: 1-12

Kombi és hagyományos kazán vezérlés: igen

Meleg víz készítés szabályozás: igen

Központi vezérlő: színes, érintőképernyős, vezeték nélküli

Felszerelés: asztali vagy fali tartóra (230V)

Padlófűtés (vizes rendszer) vezérlés: igen

Heti időprogram kezelés: igen (mobil alkalmazással is)

Távoli elérés: beépített wifin keresztül (internet kell)

További információért kérjük használja az alábbi elérhetőségeinket:

INTHERM KFT

  • 1183 Budapest, Gyömrői út 89.
  • +36 1 433 0000
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • H – P 8:30 – 16:30

KAPCSOLAT

  • Másolatot kérek az üzenetről!