+36 1 433 0000  H - P 8:30 - 16:30  intherm@intherm.hu
 
Fűtéskorszerűsítés hatékony módszerekkel
0 hozzászólás

Fűtéskorszerűsítés hatékony módszerekkel

Az energia árak az elmúlt évtizedekben folyamatosan növekedtek.

Az energia költség legnagyobb részét a fűtés teszi ki. A magas költségeket pedig mindenki igyekszik csökkenteni.

Az energia költség csökkentés egyik legjobb módszere a fűtéskorszerűsítés.

A legtöbben a fűtéskorszerűsítés kapcsán a fűtőberendezés cseréjére gondolnak. Pl. kondenzációs kazánok, pellet kazán, modern automatizált vegyestüzelésű kazán beszerzésén gondolkodnak, vagy családi házuk teljes fűtési rendszerének cseréjében. Erre azonban nem feltétlenül van szükség.

Példa egy költséghatékony fűtéskorszerűsítésre

István elhatározta, hogy korszerűsíti a fűtést a családi házában.

Több cégtől és bekért árajánlatot különböző rendszerek (kondenzációs gázkazán, vegyestüzelésű kazán, pellet kazán) kialakítására.

Még a legolcsóbb rendszer is több mint egy millió forintos befektetést jelentett volna, és az éves megtakarítás kevesebb mint 100.000 Ft lett volna. Így még a leghatékonyabb rendszer teljes rendszer megtérülése több mint 10 év lett volna.

Egy ismerőse, aki épületgépész, elmagyarázta Istvánnak, hogy ennél sokkal kisebb befektetéssel is csökkentheti a fűtési költségeit, amely már 1-2 éven belül megtérül.

István lakásában egy kb. 10 éves gázkazán biztosította a fűtési és a melegvíz ellátást. A lakásban addig egyetlen termosztáttal szabályozták a hőmérsékletet.

Gépész ismerőse egy fűtés automatizálási rendszer kiépítését javasolta. István a fűtés automatizálás kivitelezésére cégünket kérte fel.

Miután a radiátorokra speciális termosztátokat szereltünk, és beállítottak egy központi verzérlő egységet, a következő évben a fűtési költség 15%-kal csökkent. A teljes korszerűsítés ára három év alatt megtérült.

A fűtéskorszerűsítés legfontosabb része az automatizálás

Minden fűtési rendszerben van valamilyen szintű vezérlés, automatizálás. Valójában ez az a tényező, amely a rendszer hatékonyságát a legnagyobb mértékben befolyásolja. Ezért a fűtéskorszerűsítés leglényegesebb része az automatizálás.

Sok pénz takarítható meg azzal, ha egy ház helységeit pontosan arra a hőmérsékletre fűti fel, amelyre szükség van, és csak akkor, mikor a helyiségben ténylegesen tartózkodik is valaki.

Ehhez nincs szükség másra, mint arra, hogy hőérzékelőkkel (szakmai nevén termosztát) figyeljük a hőmérséklet változást a lakás helységeiben és/vagy fűtési rendszerben.

A fűtési rendszert egy miniatűr és könnyen kezelhető számítógéppel (központi vezérlő egység) kiegészítve még az is biztosítható, hogy a különböző helységekben különböző időpontokban eltérő hőmérsékletet lehessen biztosítani. Így elérhető, hogy minden helységben pont annyi legyen a hőmérséklet, és pont akkor, amikor arra szükség van.

Ehhez ma már arra sincs szükség, hogy a lakásban szétverjék a falakat, vagy műanyag tokokban kelljen vezetni a kábeleket. Léteznek olyan rendszerek, amelyben a hőmérsékleti és vezérlési adatokat vezeték nélkül továbbítja a rendszer.

Ez az automatizálás a fűtéskorszerűsítés során lényegesen kisebb költséget, sokkal kisebb befektetést jelent, mint egy drága és bonyolult kazán beszerzése, vagy a teljes fűtési rendszer cseréje. Tehát az automatizálás sokkal hamarabb megtérül, mint a kazán vagy a teljes rendszer komplett cseréje.

Miért érdemes tőlünk ajánlatot kérni fűtéskorszerűsítésre?

Cégünk automatizálásra specializálódott. Ez fő tevékenységünk 1998 óta.

Az elmúlt évtizedekben számos lakóépület, irodaház, ipari létesítmény fűtéskorszerűsítésében vettünk részt[I2] . A fűtés automatizálása mellett meg tudjuk valósítani, hogy az árnyékolás, a légkondícionálók, a szellőztetés, a napkollektor, a napelem vagy egy hőszivattyú működtetése is egy rendszerről működjön, így azok egy egységes és hatékony rendszerként tudnak működni.

Együtt tudunk működni építészeti tervezőkkel, kivitelezőkkel. Tevékenységünk nem helyettesíti, hanem kiegészíti a fűtésszerelők, biztonsági szakemberek, árnyékolási technikát forgalmazó cégek munkáját.

Ha a fűtéskorszerűsítésre még nem talált megfelelő tervezőt, kivitelezőt, ebben is tudunk segíteni. Több olyan specialista céggel működünk együtt, akik a fűtési, szellőzési, árnyékolási rendszerek kiépítését végzik.

Az általunk használt érzékelőket, központi egységeket olyan neves, piacvezető specialistáktól (Siemens, Honeywell) szerezzük be, akik ezen a területen több évtizede bizonyítják szakértelmüket.

Garanciát vállalunk az általunk végzett munkára.

Szervizt biztosítunk.

Ha szeretne tanácsot kérni, vagy az árak iránt érdeklődik, kérje ingyenes felmérésünket, konzultációnkat az alábbi mezők kitöltésével:

INTHERM KFT

  • 1183 Budapest, Gyömrői út 89.
  • +36 1 433 0000
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • H – P 8:30 – 16:30

KAPCSOLAT

  • Másolatot kérek az üzenetről!