+36 1 433 0000  H - P 8:30 - 16:30  intherm@intherm.hu
 
Fűtési rendszer automatizálás épületgépészeknek Fűtési rendszer automatizálás épületgépészeknek
0 hozzászólás

Fűtési rendszer automatizálás épületgépészeknek

Az elmúlt egy-két évtizedben a fűtési rendszerek folyamatosan egyre bonyolultabbá válnak. Egyrészről egyre többféle kazán típus kapható, másrészről lényegesen bonyolultabb lett a fűtési rendszerek vezérlési része.

Sok épületgépész nem képes követni a fűtés automatizálás területén bevezetett új megoldásokat, szabványokat, előírásokat. A megrendelők részéről azonban egyre nagyobb igény mutatkozik a kényelmes és takarékos automatizált fűtési rendszerek iránt.

Cégünk már több olyan családi ház fűtési rendszer kiépítésben vett részt, ahol az épületgépész kért fel minket az automatizálás kivitelezésére, amit a kivitelezővel együttműködve valósítottunk meg.

Különösen akkor érdemes cégünket belevonni az automatizálás kivitelezésébe, ha a házban több rendszer (légkondicionáló, szellőztető rendszer, napkollektor, árnyékoló és biztonsági rendszer, stb.) is kiépítésre kerül. Ilyenkor célszerű az automatizálást egységes felügyeleti rendszerként kiépíteni, és éppen ez cégünk szakterülete.

Együttműködő rendszerek

János egy modern, kényelmes és gazdaságosan fenntartható családi házat szeretett volna. Az épületgépészeti megoldások sokszínűsége láttán azonban belátta, hogy ennyi különböző rendszert valamilyen szinten mindenképpen érdemes automatizálni.

János kívánságára a készülő ház terveibe az automatizálás is bekerült, de az épületgépészeti kivitelező javaslatára János cégünket kereste meg az egységes rendszer megvalósításával. Miután felmértük János igényeit, a már meglévő gépészeti terveket, és a helyi adottságokat, ismertettük milyen lehetőségek vannak az automatizálásra. Néhány egyeztetés után meg is valósult az automatizálás terve, amelyet az építkezés haladásával az épületgépészekkel együttműködve folyamatosan építettünk ki, majd miután a ház elkészült, beüzemeltünk.

János családjával azóta is élvezi a kényelmet, és az elmúlt években már az automatika által biztosított takarékos működés előnyeit is élvezi. Az épületgépész is jól járt: az ügyfél elképzelései megvalósultak, neki azonban csak azokat a munkákat kellett elvégeznie, amelyhez megvolt a szakértelme és gyakorlata.

A fűtési rendszer hatékonyságának kulcsa az automatika

Az automatika képes a leghatékonyabban összehangolni a különböző rendszereket, amelyek egy modern ház szerves részei. De ha csak egy önálló fűtési rendszer van a családi házban, annak hatékonyságán is jelentős mértékben tud javítani.

Egy korszerű vezérlő rendszer képes több tucatnyi érzékelő jelét az év minden napján, a nap 24 órájában, az óra minden percében folyamatosan figyelni. A beérkező adatok alapján az automatika rendkívül hatékonyan szabályozza a fűtési rendszer működését, illetve képes azt más rendszerekkel harmóniában működtetni.

Az épületgépésznek nem kell azért lemondania egy komolyabb automatika kivitelezéséről, mert az ügyfélnek ez a kívánsága, a megfelelő képzettség hiánya miatt azonban nem mer belevágni az automatizálás gyakorlati kivitelezésébe.

A berendezések, csövek, beszerelési munkák, engedélyeztetési folyamatok mellett az automatika csak alig több mint 10 százalék költséget jelent. Ez a 10 százalék azonban megsokszorozza a rendszer hatékonyságát. Az automatizálás kivitelezését szinte minden épületgépészeti rendszerhez kapcsolni tudjuk.

Mindenben együtt tudunk működni a rendszer kivitelezőivel, örömmel segítünk abban is, hogy az ügyfél minden felmerülő kérdésére válaszoljunk, ismertessük a lehetőségeket, tanácsadással segítsük a döntések meghozatalát.

Miért érdemes tőlünk ajánlatot kérni fűtési rendszer automatizálásra?

Cégünk automatizálásra specializálódott. Ez fő tevékenységünk 1998 óta.

Az elmúlt évtizedekben számos családi ház, irodaház, ipari létesítmény fűtési rendszerének kialakításában vettünk részt. A fűtési rendszer automatizálása mellett meg tudjuk valósítani, hogy az árnyékolás, a légkondícionálók, a szellőztetés, a napkollektor, a napelem vagy egy hőszivattyú működtetése is egy rendszerről működjön, így azok egy egységes és hatékony rendszerként tudnak működni.

Együtt tudunk működni építészeti tervezőkkel, kivitelezőkkel. Tevékenységünk nem helyettesíti, hanem kiegészíti a fűtésszerelők, biztonsági szakemberek, árnyékolási technikát forgalmazó cégek munkáját.

Az általunk használt érzékelőket, központi egységeket olyan neves, piacvezető specialistáktól (Siemens, Honeywell) szerezzük be, akik ezen a területen több évtizede bizonyítják szakértelmüket.

Garanciát vállalunk az általunk végzett munkára, szervizt biztosítunk.

Ha szeretne tanácsot kérni, vagy az árak iránt érdeklődik, kérje ingyenes felmérésünket, konzultációnkat az alábbi mezők kitöltésével:

INTHERM KFT

  • 1183 Budapest, Gyömrői út 89.
  • +36 1 433 0000
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • H – P 8:30 – 16:30

KAPCSOLAT

  • Másolatot kérek az üzenetről!