+36 1 433 0000  H - P 8:30 - 16:30  intherm@intherm.hu
 
Ipari automatizálás termelő cégek részére Ipari automatizálás termelő cégek részére
0 hozzászólás

Ipari automatizálás termelő cégek részére

Az iparban a versenyképesség feltétele a hatékonyság. A hatékonyságot pedig leginkább az automatizálással lehet elérni.

Az ipari automatizálás célja, hogy gyártási, feldolgozási folyamatok a lehető legkevesebb emberi beavatkozással és megbízhatóan állandó minőségen menjenek végbe. Az ipari automatizálással időt takarít meg, állandósítja a termelés minőségét és csökkenti a költségeit – összességében növeli cége profitját.

Az ipari automatizálás csökkenti az emberi tévedés kockázatát

2015-ben keresett meg minket a D&D Drótáru Zrt., egy drótgyártó üzem azzal, hogy szeretnék a gyártási folyamataik automatizálását korszerűsíteni. A miskolci D&D drótgyár üzemében a gyártógépek folyamatos nagy mennyiségű és pontosan szabályozott vízhűtést igényelnek a precíz gyártás és minél kevesebb selejt termelése érdekében. A korábbi automatizálás régi rendszere nagyon régi volt, a vezérlést még lyukkártyával lehetett megvalósítani. A régi berendezések pontatlansága és megbízhatatlansága miatt rengeteg hiba és selejt keletkezett a gyártás során.

A korábbi ipari automatizálási technológia cseréjére azért volt szükség, mert:

-  Elavult a technológia, amely addigra megbízhatatlanná vált.

-  Nehéz kezelhetőség, amely megnehezítette a szervizelést valamint a munkaerő betanítását.

-  Nem volt bővíthető vagy átalakítható az ipari automatizálási rendszer.

-  Nehezen volt védhető a rendszer a jogosulatlan beavatkozásokkal szemben.

-  Nem paraméterezhető fix beállítások.

-  Nem beszerezhető csere alkatrészek, melyek erősen megnehezítik a szervizelést.

-  Nem kompatibilis új eszközökkel.

Az általunk kiépített új rendszer lehetővé tette új érzékelők felhelyezését, ezáltal pontosabban szabályozhatóvá tette a folyamatot. A korszerű technológiának köszönhetően így a vízhűtés teljesen átláthatóvá és paraméterezhetővé vált.

Kezelése lényegesen egyszerűbbé vált az automatika szekrény ajtajába épített 15 collos érintőképernyővel. A grafikus kijelzőn megjelenik a teljes folyamat, valamint egy érintéssel elérhető minden részfolyamat részletes nézetben. Így könnyen ellenőrizhetővé és kezelhetővé váltak az érzékelők és kapcsolók.

Az új ipari automatizálási rendszer igény szerint jelszóval védhető, ez különböző hozzáférési jogosultságot biztosíthat a vezetőség, kezelők, és szerviz technikusok számára.

Az új rendszer képes különböző vészhelyzetekben más és más vészjelzést adni. Ezek üzenet formájában is megjelennek a kezelők számára így megkönnyítve az esetleges hibák naplózását.

Az ipari automatizálás előnyei a D&D új rendszerében:

-  Könnyű kezelhetőség.

-  Megbízható precíz mérés.

-  Korszerű eszközökkel való kompatibilitás.

-  Jelszavas védelem.

-  Átlátható folyamatszabályozás és hibanaplózás.

-  További lehetőség bővítésre.

-  Egyszerű paraméterezési lehetőségek igényeknek megfelelően.

A modern ipari automatizálás leveszi a válláról az emberi tévedés kockázatát, miközben kiszámíthatóvá, állandó minőségűvé alakítja a folyamatokat. Az ipari automatizálás a termelési folyamatot összességében átláthatóbbá és megbízhatóbbá lesz.

Milyen eszközöket használunk az ipari automatizálási rendszerekben?

Ipari automatizálási feladatokhoz elsősorban Honeywell és Siemens termékeket használunk. Cégünk szakemberei magasan képzettek mindkét gyártó termékeivel és programozható rendszereivel kapcsolatban. Igény szerint biztosítani tudjuk az általunk összeállított automatizálási rendszerek kompatibilitását, illeszthetőségét más már meglévő rendszerekkel is.

Miért érdemes tőlünk ajánlatot kérni ipari automatizálásra?

Cégünk automatizálásra specializálódott. Ez fő tevékenységünk 1998 óta.

Az elmúlt évtizedekben számos ipari folyamat automatizálását valósítottuk meg. Referenciáink között megtalálja az elmúlt évek legfontosabb projektjeinek rövid összefoglalását.

Az általunk használt érzékelőket, központi egységeket olyan neves, piacvezető specialistáktól (Siemens, Honeywell) szerezzük be, akik ezen a területen több évtizede bizonyítják szakértelmüket.

Garanciát vállalunk az általunk végzett munkára.

Szervizt biztosítunk.

Ha szeretne további felvilágosítást, árajánlatot, kérje ingyenes felmérésünket, konzultációnkat az alábbi mezők kitöltésével:

INTHERM KFT

  • 1183 Budapest, Gyömrői út 89.
  • +36 1 433 0000
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • H – P 8:30 – 16:30

KAPCSOLAT

  • Másolatot kérek az üzenetről!